Den 51 år gamle kvinnen som er siktet i drapssaken i Søndre Land i januar, er sammen med sin halvbror (33) siktet for et nytt drap samme sted. Kvinnen blir fredag ettermiddag fremstilt for forlenget varetekt med restriksjoner.

Siktelsen går ut på drap eller medvirkning til drap, opplyste påtaleleder Ketil Myhre i Vestoppland politidistrikt på en pressekonferanse fredag.

Halvbroren blir fremstilt for forlenget varetekt mandag, En 42 år gammel mann som har sittet på soning i en annen sak siden i fjor høst, er også mistenkt i saken.

– Vi har ingen andre mistenkte i saken, sier Ketil Myhre til NTB.

Funnet død

Det var onsdag kveld at ble en ny person ble funnet død på Vollheim gård i Søndre Land i Oppland, der Ragnar B. Abrahamsen ble funnet drept i låven 4. januar i år. Det nye likfunnet ble ifølge VG gjort i en tildekket brønn i et skogsområde på Vollheim gård.

Avdøde er til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt, og politiet kan derfor foreløpig ikke si noe om mannens identitet.

– Det er foreløpig ikke klart hvem mannen er, men vi jobber ut fra den teori at det dreier seg om den savnede Jan Petter Aarstad, som sist sikkert ble observert i oktober 2006, sier Myhre.

Han sier at politiet foreløpig ikke har holdepunkter for når eller hvordan drapet har foregått. Det vil først kunne avklares etter at obduksjonsrapport foreligger, forhåpentlig i løpt av dagen.

Det er ingen tilfeldighet at politiet gjorde det nye likfunnet på gården. Det har vært lett etter savnede siden januar, og fordi han da hadde tilhold på gården, fant politiet grunn til å foreta ytterligere søk på stedet.

Avhør

Den 51 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Lars Braastad, bekrefter overfor NTB siktelsen mot henne. Kvinnen nekter straffskyld.

– Hun har vært i avhør hos politiet om siktelsen. Hun har forklart seg litt, og vil forklare seg mer i neste uke. Hun erkjenner ikke straffskyld i forhold til siktelsen, sier Braastad.

– Vi har fått veldig lite informasjon fra politiet fordi de ønsker å holde tilbake informasjon tidlig i etterforskningen, sier forsvareren.

Påtaleleder Ketil Myhre sier at alle de tre involverte i saken er konfrontert med det nye funnet, men han vil ikke si noe nærmere om hva som har kommet fram i avhørene.

Kjent miljø

Gården, søskenparet og 42-åringen har vært kjent for politiet i lengre tid. Påtalelederen vil imidlertid ikke gå nærmere inn på detaljer.

Et team på 14 personer jobber nå med saken.

Politiet oppfordrer publikum til å komme med eventuelle opplysninger som kan belyse saken.

– Vi er interessert i alle typer opplysninger som kan si noe om når Jan Petter Aarstad sist ble sett i live. Vi er interessert i alle tenkelige opplysninger om personer og aktivitet på og rundt gården i Søndre Land. Vi går ut fra at noen vet noe, sier Ketil Myhre.

Han finner grunn til å påpeke at åstedet er avsperret og at det derfor er straffbart å gå inn i området.

SCANPIX