— Vi vil gjøre noe for alle dem som ikke har et sted å bo, men som prøver å skaffe seg tak over hodet. Mange unge vet veldig lite om boligmarkedet, og det nye nettstedet inneholder informasjon om boligformer og økonomi, forklarer faguttrykk og belyser aktuelle spørsmål gjennom temasaker, sier Lars Aasen, daglig leder i Leieboerforeningen.

Tirsdag presenterte han nettportalen, blant annet i nærvær av politisk rådgiver Roger Iversen i Kommunal- og regionaldepartementet. KRD har skutt inn 300.000 kroner i prosjektet, men den løpende driften må Leieboerforeningen selv stå for.

Ikke annonser

Aasen ønsker å beholde portalen som et pålitelig og nøytralt nettsted, og vil derfor å unngå de mest kommersielle annonsene. Men mer forbrukerorientert reklame synes han passer bedre.

Iversen sier departementet er svært fornøyd med resultatet og beskriver portalen som et godt hjelpemiddel for dem som søker bolig, kanskje for første gang, men også for dem som har spørsmål i forbindelse med et leieforhold.

— Her finnes alt fra enkle råd til grundige fagartikler. Leieboerforeningen har brukt ny teknologi på en kreativ måte, og dette er et nettsted som innfrir brukernes behov, sier Iversen.

Viktige lenker

På startsiden til Boligjegeren.no ligger hovedkategorier som "På boligjakt", "Bofellesskap", "Nyheter", Tema", "Ord og uttrykk" og "Spørsmål og svar". Ikke minst viktig er lenkene som tar brukerne til andre aktører i boligmarkedet, for eksempel Tinde.no og Finn.no som tilbyr tusenvis av boligannonser.

Til tross for at Aasen er skeptisk til annonser, tillater han gratis annonsering for bofellesskap, enten du søker en fellesskap eller har en plass å tilby. En boks som er lett å fylle ut, eventuelt også med bilde, plasseres automatisk på en ren annonseside.

Foreløpig er portalen litt Oslo-fiksert, men skal etter hvert bygges ut med tilbud fra andre store byer, der boligpresset er størst.

(NTB)