Det melder aftenbladet.no.

Flyet, et Avro RJ-100, fra det færøyiske selskapet fikk problemer da det skulle lande på Vagar Airport på Færøyene i går kveld.

— Vi hadde sidevind og snø under innflygingen, og var nødt til å foreta en kontant landing. Vi bremset maksimalt for å få bit i asfalten, og merket noe merkelig idet vi nådde bakken, sier Bjørn Simonsen, flysikkerhetsansvarlig i Atlantic Airways, til aftenbladet.no.

Det «merkelige» var altså et punktert dekk.

Han understreker at det aldri var fare for passasjerer eller besetningsmedlemmer.

— Det var ingen dramatikk om bord. Vi ga passasjerene en briefing før de forlot flymaskinen, sier Simonsen.

De 76 om bord ble fraktet med buss fra taksebanen inn til flyplassen.

Flyselskapet har nå gjort undersøkelser for å kartlegge årsaken til punkteringen. Ifølge Simon-sen kan en feil ha gjort at ABS-bremsene ikke har fungert optimalt, og dermed forårsaket punkteringen. Flyet er nå tatt ut av drift.

Punkteringen føyer seg inn i en rekke uheldige hendelser for flyselskapet etter ulykken som krevde fire menneskeliv på Stord i oktober i fjor. Senes søndag måtte et Atlantic-fly nødlande på Stavanger lufthavn Sola etter at det begynte å ryke fra en av motorene. Årsaken skal ha vært en fugl som kom inn i motoren.

Simonsen er ikke glad for alle hendelsene det siste halvåret.

— Nei, vi river oss i håret over at vi er så uheldige. Dette er helt uforskyldt. Vi håper uflaksen skal være over, sier han til aftenbladet.no.

I TRØBBEL: Dette Atlantic Airways-flyet nødlandet på Flesland i desember. I går punkterte et Atlantic-fly etter landing på Færøyene.
JAN M. LILLEBØ