Sammen med Ole Nicolai Kvisler (21) og Veronica Andreassen (18), dro Jahr ut på en biltur 26. januar i år. Samme kveld ble Benjamin Hermansen stukket ned og drept på Holmlia i Oslo.

Pekt ut som hovedmann Kvisler og Andreassen skal ha pekt ut Jahr som den som utførte selve drapshandlingen. Kvisler skal ha forklart at han og Jahr løp etter Benjamin, og at han skulle tas fordi han var mørk i huden. Kvisler hevder at han ga opp jakten, mens Jahr fulgte etter.

Selv er Joe Erling Jahr taus — og det er heller ikke ventet at han vil åpne munnen under fremstillingen for forlenget varetektsfengsling i Oslo forhørsrett klokken 10.00 mandag.

Mye tid på PC-spor - Etterforskningen er inne i en fase hvor vi bygger opp saken. Vi er stort sett ferdig med vitneavhør. Nå gjelder det å gå gjennom informasjonen og resultatene fra de tekniske undersøkelsene som stadig kommer inn, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Abrahamsen sier at det er den tekniske delen av etterforskningen som gjør at saken trekker ut. Etterforskerne har også brukt mye tid på PC-sporene, uten at Abrahamsen vil si noe om hva som er kommet ut av dette.

— Vi har også gjennomført en rekonstruksjon av drapet på Holmlia med flere vitner. Ingen av de siktede var tilstede under rekonstruksjonen, sier Abrahamsen til NTB.

Seks er siktet I alt er seks personer med tilknytning til det nynazistiske miljøet siktet for drapet eller medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen. Tre av dem sitter bak lås og slå, mens tre er på frifot.

Nynazisten Ole Nicolai Kvisler er varetektsfengslet fram til 18. april.

Erik Lauritsen (20), Petter Gundersen (22), Veronica Andreassen og ei nå 17 år gammel jente er sluppet ut fra varetekt. Lauritsen ble umiddelbart etter løslatelsen fengslet igjen, og han soner nå en dom for et annet forhold.

NTB