Hun sendte torsdag brev til statsadvokaten i Rogaland med ønske om at etterforskningen mot Medhaug blir gjenopptatt.

— Tre kvinner har uavhengig av hverandre oppsøkt meg etter at saken mot Medhaug ble henlagt. To av dem sier seg villige til å vitne, den tredje teller på knappene, sier Salomon til NTB.

— Vi mener disse kvinnenes forklaringer tilfører saken nye opplysninger. Primært ønsker vi at statsadvokaten tar ut tiltale mot Medhaug. I det minste må saken etterforskes videre, sier hun.

Salomon presiserer at ingen av de nye vitnene har konkrete opplysninger om det påståtte seksuelle overgrepet som Medhaug ifølge haugesundskvinnens anmeldelse utsatte henne for i 1993. Hun kaller dem "karaktervitner".

— De kjenner Medhaug og kan bidra til å styrke kvinnenes troverdighet. Den ene har hatt et arbeidsmessig forhold til Medhaug, den andre har hatt et personlig forhold til ham, sier hun. Hun vil ikke utdype dette nærmere.

Jan Birger Medhaug ble vraket som fylkesordførerkandidat for KrF i Rogaland da det ble kjent at han var anmeldt for voldtekt.

Politiet henla anmeldelsen mot ham, og fylkesstyret i Rogaland KrF skal mandag behandle saken på nytt.

Også Jan Birger Medhaug har klaget på henleggelsen. Han ønsker at saken skal henlegges fordi det ikke er påvist noe straffbart forhold.

I stedet henla politiet saken på grunn av bevisets stilling.

(NTB)