I helgen etterlyste lensmannen i Time vitnene som badet i Eivindholstjødna, få hundre meter sør for drapsstedet, i 3-tiden natt til 26. august. Mandag morgen tok disse personene kontakt med politiet.

— De vil bli avhørt i løpet av den nærmeste tiden, opplyser lensmann Geir Magne Aanestad, til NTB. Flere vitner har forklart til politiet at de har observert en person som sprang ut av området samme natt som 32-åringen ble drept. Denne personen har sprunget sørover.

Etterforskning Drapssaken etterforskes med full styrke. Mange vitner skal avhøres, og lensmannskontoret får stadig inn flere tips, opplyser lensmannen. I tillegg venter etterforskningslederen på resultater fra flere tekniske undersøkelser.

— Vi samler inn utskrifter fra blant annet mobiltelefoner, men slike undersøkelser tar litt tid selv om denne saken er prioritert, sier Aanestad. Blant annet venter han på utskrifter fra Gunn Merete Lodes mobiltelefon.

— Men vi har ikke fått noen tilbakemelding om når vi kan forvente å få resultatene fra disse undersøkelsene, sier lensmannen. Det samme gjelder materialet som ble funnet på selve drapsstedet. Dette materialet blir undersøkt på Kripos-laboratoriet.

Tidkrevende Etterforskerne jobber fremdeles med mange mulige drapsteorier, og har lagt opp til en bred etterforskning. Allerede i forrige uke gjorde Aanestad det klart at han regnet med at saken vil ta lang tid. Store deler av Bryne er nå gjennomsøkt i jakten på et drapsvåpen, uten resultat. Politiet har heller ikke fått noen vitneobservasjoner av Gunn Merete Lodes bevegelser de siste fem-ti minuttene før hun ble drept.

Gunn Merete Lode ble drept på vei hjem natt til 26. august. Hun ble stukket flere ganger med kniv, og døde umiddelbart. En 17-åring var vitne til at 32-åringen segnet om på fortauet, og har gitt et grovt signalement av mannen Gunn Merete Lode var sammen med. 32-åringen begraves fra Nærbø kirke tirsdag.