Et nytt asylmottak i Bærum er blitt utsatt for hærverk og alvorlige trusler i løpet av helgen. Politiet har ingen mistenkte i saken.

«De neste skuddene vil falle her. UDI-svin vokt dere» og «Hold Norge rent», lyder teksten som er malt på de hvite treveggene på bygningen i Dønski i Bærum. Vinduene er også slått i stykker.

Neste fredag åpner et nytt transittmottak i bygningen, som vil kunne huse opp til 250 asylsøkere, skriver Dagbladet.no.

– Ingen vitner har meldt seg, og ingen har gitt oss opplysninger om observasjoner, sier operasjonsleder Bjørn Bjørnnes i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.09 søndag. Mye tyder på at hærverket skjedde natt til søndag eller tidlig søndag morgen, med tanke på at det er mye aktivitet i det tettbebygde området hvor asylmottaket ligger.

– Vi har sikret de spor som er å sikre, men vi har ingen mistenkte så langt. Ut ifra de sporene vi har, er det umulig å si noe om hvor mange som har deltatt, sier Bjørnnes.

Han forteller at politiet foreløpig ikke ser noen grunn til å iverksette ekstra sikkerhetstiltak som følge av truslene når mottaket åpner neste fredag.

– Det får bli en løpende vurdering, avslutter Bjørnnes.

Richardsen, Tor
Richardsen, Tor
Richardsen, Tor