Dette møtet, som fant sted i Kristiansand sentrum, endte med at Viggo fortalte at han drapsdagen hadde gått hjem til bestemoren for å sove. Dette er i strid med hva Kristiansen selv har forklart i retten.

Joggeren møtte de to ved lekeplassen på Svarttjønn like før klokken 18 drapsdagen. Politiet spurte i første avhør hvem vitnet hadde møtt i Baneheia drapsdagen. Han nevnte da ikke at han hadde sett de to tiltalte ved lekeplassen, fordi han ikke regnet med folk som var ved lekeplassen ved Svarttjønn hadde interesse for politiet. Senere har vitnet avgitt flere forklaringer.

Vitnet sendte brev til førstestatsadvokaten etter byrettens dom. Da fortalte mannen at han hadde møtt de to tiltalte utenfor en butikk i sentrum av Kristiansand den dagen Kristiansen og Andersen hadde vært for å ta epitelprøven, som skulle avstemmes mot DNA-funnene i saken.

Mannen hilste på de to guttene, og Kristiansen fortalte at de hadde vært for å ta epitelprøven, en prøve Kristiansen kalte "kjeftprøven".

Vitnet: — Jeg spurte om de hadde vært inne i selve Baneheia 19. mai. Jeg minnet guttene om at jeg hadde truffet de to ved lekeplassen rundt klokken seks ved den dagen drapene skjedde. Spurte om epitelprøven betydde at de skulle sjekkes ut av saken. Viggo sa da at han hadde gått hjem til bestemoren for å sove den 19. mai. Så sa Viggo at "du Jan Helge, du tok deg en joggetur i Baneheia!". Jeg spurte Jan Helge hvor han hadde jogget, og han svarte at han hadde løpt inn mot Bærvannet. Dette førte til at jeg tenkte mitt. Dagen før hadde jeg lest at politiet hadde fått en fullverdig DNA.

Førstestatsadvokat Dahl: - Sa han noe mer om bestemoren da han fortalte deg at han hadde gått dit for å legge seg?

Vitnet: - Viggo Kristiansen sa at "de vil vel ikke tro på min egen bestemor".

Joggeren ble oppsøkt av politiet 14. juli og spurt om han hadde truffet de tiltalte 19. mai. Han ble blant annet spurt om hva de hadde på seg og om atferden deres.

Hagen: - Du sa at Viggo Kristiansen var den toneangivende på parkeringsplassen. Hvorfor sa du ikke det til politiet og i byretten?

Vitnet: - Dette er noe som har sunket inn senere.

En annen jogger som var i området så en mann som kom syklende inn i Baneheia like før klokken 18. Etter noen få minutter kom syklisten tilbake sammen med en annen kar. De to karene stod og pratet en stund. Vitnet reagerte på at sykkelen og påkledningen ikke stod i stil. Syklisten var ikke kledd for å drive terrengsykling.