EIRIK DAMSGAARDGUNNAR WIEDERSTRØM eirik.damsgaard@bt.no

I dag møtes Høyre og Frp i Os til nye krisesamtaler, etter opposisjonens varsel om mistillitsforslag mot ordfører Terje Søviknes. Kommunestyregruppen og partiledelsen i Høyre var i går samlet til et tre timers krisemøte. Etter det Bergens Tidende forstår, ønsker partiet at Terje Søviknes fratrer vervet som ordfører.

Det varslede mistillitsforslaget har satt Høyre, Frps samarbeidspartner i Os-politikken, i en lei klemme.

Skal avklares i dag I går ettermiddag gikk Høyre, anført av partileder Jan Oddvar Gjerde, i nærkamp med Frp-ledelsen. Bergens Tidende er kjent med at Høyre er kommet til en samstemt konklusjon i synet på et mistillitsforslag mot ordføreren. Men krisesamtalene med Frp i går ettermiddag ga ingen avklaring. Et rundt to timer langt møte, der Høyre møtte Søviknes og gruppeleder Gustav Bahus, ble avsluttet ved 19-tiden.

— Vi vil fortsette dialogen, og tar sikte på en avklaring i løpet av søndag kveld, sier en ordknapp partileder Jan Oddvar Gjerde til Bergens Tidende.Han sier det var naturlig å ta kontakt med Frp etter Høyres interne møte i går.Snekrer forslag mandag

— Det ligger i sakens natur. Vårt samarbeid med Frp er nedfelt i Solstrand-avtalen, og vi forhandler i forhold til den.Hjemme hos Frps Laila Reiertsen pustet Gustav Bahus og Terje Søviknes ut etter samtalene.

— Høyre inviterte oss til et møte. Vi har ikke bestemt konkret tidspunkt for et nytt møte, opplyser Bahus, som ikke vil kommentere innholdet i samtalene.Høyre og Frp har flertall i Os kommunestyre med 18 mot 17 stemmer. Opposisjonspartiene vil rette mistillitsforslaget mot Søviknes tirsdag.Mandag samles gruppelederne fra opposisjonen for å snekre den endelige ordlyden i forslaget. Utkastet tar til orde for at Søviknes ikke har "vist den moral, karakter og integritet som bør kreves i vervet som ordfører".

Les også: Stusser over at Søviknes vil tilbake Innkaller nytt nominasjonsmøte