Oslo-politiet har svart med å ilegge ham forbud mot å oppsøke kvinnene etter at de har anmeldt 46-åringen for å ha plaget dem. Ved minst ett tilfelle skal mannen også ha brutt forbudet. Likevel går han fri.

— Det er ikke første gang vi opplever menn som plager eks-kjærester eller bekjente, men denne saken skiller seg ut, sier politiadvokat Morten Bentzrød i Oslo politidistrikt.

— Hvordan?

— Sett i lys av at mannen har pådratt seg en svært streng dom, er det alvorlig at han nå er siktet for nye forhold mot kvinner. Han har en iherdighet som er svært spesiell, og tydeligvis stor appetitt for kvinner, sier Bentzrød.

- Påfallende uskyldighet

Bergenseren anket voldtektsdommen fra Bergen tingrett på to år og ni måneders fengsel. Resultatet ble en skjerpet straff til fire år og seks måneder. Lagmannsretten var ikke nådig i sin vurdering av tiltaltes handlemåte, manglende selvinnsikt og dømmekraft.

Bergenseren har for hvert eneste tilfelle hevdet at han er uskyldig og at han er utsatt for et komplott.

Til det svarer Bentzrød:

— Det er påfallende at han havner i den samme problemsituasjonen hver eneste gang.

Mens kvinnene han er dømt for å ha voldtatt og plaget befant seg i Bergen, gjelder den nye siktelsen kvinner bosatt i Oslo.

Ikke forsøkt fengslet

Alle er kvinner som mannen mer eller mindre tilfeldig er kommet i kontakt med. En samtale på bussholdeplassen eller på trikken har ført til videre kontakt og kjæresteforhold. Etter at mannen er blitt avvist, har han på en offensiv måte fortsatt å kontakte kvinnene både pr. telefon og ved å oppsøke dem.

— Hvorfor er ikke mannen fremstilt for fengsling?

— Det er vurdert, men vi er kommet til at det ikke er nødvendig, sier Bentzrød.

— Han er dømt for voldtekt og for å ha plaget flere kvinner. Nå er han siktet for å ha brutt besøksforbudet han er ilagt. Er ikke det nok?

— Vi avventer nå en rettskraftig dom. Det er vårt ønske at mannen da skal gå over på soning så raskt som mulig.

Levde i mareritt

Forholdene 46-åringen nå er siktet for er bagatellmessige i forhold til de rystende historiene som kom frem under rettsforhandlingene.

— Jeg hadde sex med ham mange ganger ufrivillig. Jeg lå muse stille og grein og grein og grein, forklarte en av kvinnene.

— Jeg klarer ikke å få frem hvor farlig han er. Jeg er nødt til å få det frem. Noen kan bli drept. At det går an å bli så jævlig oppi hodet sitt, er over min forstand.

Problemet for tiltalte ble hans egen dagbok, hvor han beskrev sine seksuelle aktiviteter. Den dagen den ene voldtekten skjedde, står det blant annet: «På grunn av situasjonen ville ikke N.N. (kvinnens navn red.anm.) elske. Jeg ødela alt.» Han skriver videre at han gjennomførte samleie med henne.

— Var dette frivillig sex? spurte aktor.

— Frivillig, så lenge jeg ikke utøvde noe fysisk vold, svarte 46-åringen.

— Han mener han er uskyldig dømt, og at heller ikke de nye forholdene har rot i virkeligheten, sier mannens forsvarer, advokat Odd A. Drevland.