— Vi vil fortsette etterforskningen, og det innebærer flere avhør og arbeide for å fremskaffe ny dokumentasjon, sier politiinspektør Martin Smith i Oslo politidistrikt til NTB. Smith ønsker ikke å kommentere om Kjell Inge Røkke er av dem som skal kalles inn til nye avhør i saken.

Mistenkt Politiet bekreftet onsdag at Røkke har status som mistenkt i den såkalte sertifikatsaken. Røkke satt onsdag flere timer i avhør hos politiet sammen med sin advokat Morten Garmann.

Røkke er mistenkt for brudd på straffelovens paragrafer 128 og 166.

Han er mistenkt for å ha lagt fram falsk forklaring for sjøfartsmyndighetene, for å ha bestukket den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin gjennom den norske båtmekleren Erik Øye og for å ha ført båten «Celina Bella» uten gyldig sertifikat.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvor langt de er kommet i etterforskningen, men Smith opplyser at politiet nå etterforsker for å ta stilling til påtalespørsmålet. Han sier også at det er for tidlig å si om det vil bli tatt ut siktelse mot Røkke i sertifikat-saken.

- Tar konsekvensene

Kjell Inge Røkke ønsket heller ikke torsdag å kommentere at han har fått status som mistenkt i sertifikat-saken.

Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng sier til NTB at Røkke står for det han tidligere har sagt, om at de instanser som har krav på informasjon vil få det.

— Og hvis noe ikke er korrekt i sertifikat-saken, så vil Røkke ta de nødvendige konsekvenser av det, sier Nereng.