– Norske reisende rammes i veldig liten grad av dette, siden SAS Norge ikke har disse flyene i flåten. I dag er det kansellert noen rundturer mellom København og Norge, fra Bergen, Stavanger og Kristiansand, sier informasjonssjef Thomas Midteide i SAS Norge til NTB.

500 rammet

Likevel ble kanskje så mange som 4-500 passasjerer rammet da til sammen fem rundturer ble kansellert tirsdag, anslår Midteide. SAS forsøkte å booke om passasjerene til andre avganger, mens de som heller ønsker å få pengene tilbake kan selvsagt velge det, understreker selskapet i en pressemelding.

Mens det tirsdag var planlagt til sammen ti kansellerte avganger, vil antall kanselleringer gå ytterligere ned de neste dagene. Onsdag vil ni avganger til og fra Norge kanselleres, torsdag går sju avganger ut. Widerøe melder om to kanselleringer tirsdag.

– Vi ser at SAS nå klarer både å omdisponere flåten og leie inn ekstra kapasitet, som gjør at det vil bli færre kanselleringer i dagene som kommer, sier Midteide, som lover at målet på sikt er at alle flyginger skal gå som normalt.

Skiftes ut

– Det kommer an på hvor raskt man får inn ekstra kapasitet til å avvikle trafikken, sier Midteide.

SAS planlegger å skifte ut de 27 Dash 8-flyene av typen Q400 i løpet av 2008. Flytypen brukes kun av SAS i Danmark. Planene for videresalg og handel skal være klare allerede før jul.