Høyre fortsetter oppturen på meningsmålingene, og mandag kunne Erna Solberg og partiet notere seg for 24,7 prosent på Gallups februarmåling for TV 2, 2,7 prosentpoeng bedre enn måneden før.

— Kan vi ta valget i morgen, spør Solberg og legger til at hun blir både litt overveldet og litt ydmyk over det gode resultatet. Målingen vier at Høyre kaprer velgere fra alle leirer.

Partiet befester også sin posisjon som det største opposisjonspartiet. Fremskrittspartiet går derimot ned 1,8 prosentpoeng til 20,9 prosent. Selv om det er lenge til valget i 2013, påpeker Solberg at posisjonen er i tråd med Høyres ambisjoner.

— Vi har satt oss som mål å være i lederstolen på borgerlig side, sier partilederen.

De to blå partiene får større oppslutning enn de rødgrønne og ville også fått flere representanter om det hadde vært stortingsvalg nå. Arbeiderpartiet noterer seg for en svak oppgang på 0,2 prosentpoeng til 32 prosent. Senterpartiet taper like mye og ender på 5 prosents oppslutning. SV går ned 0,5 til 6,1 prosent.

Ellers går Kristelig Folkeparti ned 0,3 prosentpoeng til 5 prosent, mens Venstre blir stående på 3,3 prosent. Også for Rødt er situasjonen uendret. 2 prosent sier de ville stemt på partiet.