Høyresiden knuser de rød-grønne i målingen som er utført tirsdag denne uken. De borgerlige partiene får 92 mandater, mens de rød-grønne får 77.

Venstre går frem 1,7 prosentpoeng og får støtte fra 6 prosent av de spurte. Partiet vil få ti stortingsrepresentanter om målingen slår til.

Borgerlig vekst

Samtlige regjeringspartier går frem i forhold til målingen for en uke siden. Høyre går frem 1,1 prosentpoeng til 17,8.

KrF går frem, 2,3 prosentpoeng til 8,6 og Venstre går frem 1,7 prosentpoeng til 6 prosent. Frp får 20,1 prosent, frem 3,1 prosentpoeng. Arbeiderpartiet går frem 0,5 prosentpoeng til 28,1 prosent. Senterpartiet får 6,3 prosent og 11 mandater — en liten fremgang på 0,1 prosent.

SV får 10,3 prosent, en tilbakegang på hele 7 prosent.

- Dramatisk

— Dette er dramatisk for alle som ønsker regjeringsskifte, sier partisekretær Bård Vegard Solhjell i SV.

Han gir likevel ikke opp.

— Det kommer til å bli jevnt, men vi må mobilisere skikkelig fram mot valget. Ellers blir det fire nye år med Carl I. Hagen-kaos, sier han til Nationen.

Målingen fra Sentio er den andre målingen som gir borgerlig flertall på kort tid. Onsdag kveld viste TV 2s meningsmåling en borgerlig ledelse på 85 representanter og 84 til de rødgrønne partiene.

— Dette åpner for at samarbeidsregjeringen kan fortsette. Velgerne vet hva de har, men åpenbart ikke hva de får, sa Bondevik i en kommentar til denne målingen.