Tirsdag skal Didriksens samboer inn til nye avhør. Samboeren, som meldte Didriksen savnet, er den siste som med sikkerhet så henne i live i Meløy om ettermiddagen 1. juni i fjor.

Politiet vil også kalle inn vitner som har vært inne til avhør tidligere, og som har tilknytning til Didriksen, for nye avhør.

Ingen mistenkte Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Hovedårsaken til at samboeren er blitt innkalt til nye avhør, er at politiet mener han har forklart seg uriktig om en krangel han skal ha hatt med Didriksen.

— Jeg understreker at han ikke er mistenkt i den antatte drapssaken, men derimot for å ha forklart seg bevisst uriktig om en episode som skjedde natten før hun forsvant, sier politiinspektør Tone Vangen ved Bodø politidistrikt til Dagbladet.

Samboeren, som har flyttet fra Meløy og som akkurat er ferdig med å avtjene sin verneplikt, ønsker ifølge sin advokat Roar Angell ikke å uttale seg om saken i mediene.

Levninger fraktet vekk Mandag kveld gjorde politiet seg ferdig på funnstedet ved Storvikskaret i Gildeskål kommune i Nordland, og levningene ble fraktet vekk. Politiet tror levningene er Linda Didriksen, selv om den foreløpige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt ikke kan fastslå dette med sikkerhet.

— Vi arbeider taktisk ut fra at vi har funnet den savnede Linda Didriksen, og ut fra funn antar vi at vi står overfor en drapssak, sier politiinspektør Tove Vangen ved Bodø politidistrikt til NTB.

Vangen regner med å få sikre svar fra Rettsmedisinsk institutt i løpet av uken.

Person i busskur Totalt jobbet ti etterforskere og teknikere mandag med å prøve å kartlegge hva som er skjedd. På funnstedet ble det gjort tekniske undersøkelser, og samtidig ble flere vitner avhørt. Dette er i hovedsak nye vitner som har tilknytning til funnstedet, blant annet hytteeiere.

Politiet gikk også ut mandag og ba om at en person som er observert stående i ett busskur på Reipå, antakelig om kvelden 1. juni 2000, melder seg for politiet. Også tidligere har politiet bedt denne personen, som trolig er ei jente, om å melde seg.

Ny giv Linda Didriksen var gravid i tredje måned og elev i tredje klasse ved Ørnes videregående skole da hun forsvant i juni i fjor. Siden den tid har politiet gjennomført over 70 avhør i saken.

Ny giv i etterforskningen med assistanse fra Kripos gjorde at politiet begynte å lete i de utilgjengelige områdene ved Storvikskaret nesten ett år etter forsvinningen.

Levningene som ble funnet onsdag forrige uke skal være sterkt preget av å ha ligget lenge ute. Først fredag ble politiet oppmerksom på at funnene kunne være interessante.

Funnstedet ligger ikke mer enn om lag 15 kilometer fra Ørnes sentrum, men det var først forrige uke at man begynte undersøkelser i området hvor NATO har en lyttestasjon. Politiet har bedt Forsvaret om å få avhøre de som var på jobb i det aktuelle tidsrommet da Didriksen ble savnet.

Klær Det har blitt søkt både i vannet og på land de siste dagene. Vangen bekrefter overfor NTB at det ikke er funnet menneskelevninger i Storvikvannet, men at det derimot er gjort funn av klær der. Dette vannet ligger noen hundre meter unna funnstedet.

— Levningene er funnet i et område hvor det ikke bor folk, og vi tror vi står overfor en drapssak. Vi har ingen annen fornuftig forklaring på at Linda Didriksen forsvant, sier Vangen.NTB

Les også: Fakta om Linda-saken