— Dette overgår enhver forventning, sier en lykkelig Mette Andersen, TV-aksjonsleder i Leger Uten Grenser.

Fortsatt er ikke alle pengene telt opp, men likevel er rekordinnsamlingen fra 1997 da folk ga til sammen 177 millioner kroner til Kreftforeningens viktige arbeid, forbigått.

— Responsen er helt fantastisk. Vi føler virkelig at folk setter pris på Leger Uten Grenser og arbeidet vi gjør. Det norske folk kan være stolt av seg selv i dag. Og det frivillige apparatet har vært helt enestående, sier Mette Andersen til NTB.

— Gjennom disse gavene kan vi redde enda flere liv, sier hun.

Stoltenberg ga 30 millioner Statsminister Jens Stoltenberg sto på vegne av regjeringen for den største enkeltgaven på 30 millioner kroner. Men det er i Norges minste kommune, Utsira, hvor folk har gitt mest per innbygger. De 109 innbyggerne har i gjennomsnitt gitt 158,90 kroner hver.

Sogn og Fjordane er det fylket der folk er mest gavmilde. I gjennomsnitt har innbyggerne gitt 47,57 kroner hver.

Mette Andersen forteller blant annet at Sandefjord videregående skole alene har samlet inn 300.000 kroner. Hun trekker også fram Hafslund som har rekruttert 500 bøssebærere internt, og gitt 1.000 kroner til aksjonen per hode.

Rekord på nettauksjonen Temperaturen ble høy også på nettauksjonen. Total budsum ble nesten 2,7 millioner kroner. Dermed ble det satt ny rekord både totalt og på nettauksjonen under årets TV-aksjon. Investor Idar Vollviks gamle telefonnummer toppet resultatlista med et sluttbud på 400.000 kroner.

Alle penger som kommer inn, går til Leger uten grensers medisinske nødhjelpsprosjekter i land herjet av kriser og konflikt. Spesielt ønsker de å rette fokuset mot de krisene som vanligvis glemmes av media.