Den lokale turistnæringen og ordføreren gjennomførte onsdag et nytt møte om hvordan Hemsedal skal få slutt på ungdomsbråket i skibygda. Møtet onsdag dreide seg i hovedsak om den praktiske oppfølgingen av strakstiltakene som partene tirsdag ble enige om å iverksette, ifølge Grøthe.

Ett av disse tiltakene er å sette aldersgrense for å leie av hytter og leiligheter i Hemsedal til 23 år.

Mindre offensiv

Grøthe har tidligere langt på vei sluttet seg til kritikken mot den heller offensive reklamen som turistnæringen i Hemsedal har gjort bruk av overfor ungdomsgrupper for å trekke dem til skibygda. «Ta med deg gjengen og kom til Hemsedal», lød oppfordringen i en av reklamesnuttene som er kjørt i radiokanalen P4.

Grøthe vedgår at han ikke likte å høre om denne reklamesnutten. Han viser til at denne markedsføringen også er kritisert av reiselivsforsker Arvid Flagestad ved Handelshøyskolen BI. Med henvisning blant annet til denne annonseringen har Flagestad sagt at begge parter, ungdommene og deres foreldre så vel som turistnæringen i Hemsedal, må ta sin del av ansvar for bråket i jule— og nyttårshelgen.

Vil kansellere

Ifølge daglig leder Trond Østby i Hemsedal Skisenter vil aldersgrensen på 23 år tre i kraft umiddelbart og gjelde for vinterferien, påskeferien og 1. mai. De som allerede har bestilt hytte vil få skriftlig beskjed om de nye bestemmelsene. Bestillingene vil bli kansellert dersom kravene ikke innfris, sier Østby, som regner med at det blir en del kanselleringer.

Østby varsler at det også vil bli engasjere lokale vektere og lokale vaktselskaper i forlengelsen av de nye tiltakene

Det er ikke planlagt noen flere krisemøter i Hemsedal, men ordfører Grøthe sier partene ha en løpende dialog om hva som ytterligere kan gjøres for å bedre Hemsedals renommé.

Grøte sier til NTB at det i uke tre vil bli holdt et møte om saken mellom formannskapet og representanter for den lokale turistnæringen. Det vil også bli holdt et folkemøte om saken i slutten av januar.