Fremskrittspartiet får støtte fra 34,7 prosent av de spurte i en ny meningsmåling, en framgang på 4,9 prosentpoeng. Samtidig fortsetter nedturen for Høyre.

Oppslutningen om Fremskrittspartiet har aldri vært større i partibarometeret som AC Nielsen utfører på oppdrag fra Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Antallet Høyre-velgere har heller aldri vært så få. Bare 11 prosent av de spurte i gallupen gir sin stemme til Erna Solbergs parti, en tilbakegang på 2,9 prosentpoeng fra forrige måling.

Siden valget i september, som var Høyres svakeste noensinne, har mer enn hver femte velger forsvunnet til Fremskrittspartiet. Ikke én eneste velger har gått motsatt vei. Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Frp alene fått dobbelt så mange stortingsmandater som de tre andre partiene på borgerlig side, Høyre, KrF og Venstre.

KrF går tilbake med 1,6 prosentpoeng i målingen til en oppslutning på 4,4 prosent. For de øvrige partiene er det bare mindre endringer. Feilmarginen i meningsmålingen er 1-3 prosentpoeng.