Fjorårets Cutty Sark Tall Ships’ Races var den siste seilasen med whiskyprodusenten Cutty Sark som hovedsponsor. Etter mye uro har organisasjonen bak regattaen, britiskbaserte Sail Training Association (STA), nå lykkes med å finne en ny hovedsponsor.

Et europeisk media— og underholdningsselskap skal spytte inn tre millioner engelske pund (om lag 37 millioner kroner), og dermed er finansieringen av regattaen sikret fra 2003 og fire år framover, heter det i en pressemelding fra STA.

Den nye sponsoren skal etter sigende ha godtatt at seilasen fortsatt bærer navnet Cutty Sark.

Norske havner får ikke besøk av regattaen i år. Denne gangen er det havner i Spania, Frankrike, Italia og Storbritannia som står for tur. Neste gang skutene gjester Norge, blir trolig i 2005, da det er meningen at Fredrikstad skal være gjestehavn.

I fjor var Ålesund en av flere norske byer som hadde gleden av å ta imot "Statsraad Lehmkuhl" og de andre stolte skutene. Reiselivssjefen i byen, Terje Devold, er svært glad for at det nå ser ut til at seilasen er sikret også i årene framover. Han sier at byen mer enn gjerne vil være gjestehavn igjen, om anledningen skulle by seg.

— Vi er veldig glade for at arrangørene har løst sine finansielle problemer, og for at dette store ungdoms- og publikumsarrangementet kan fortsette rundt i Europa, sier Devold til NTB.