Drapssiktet settes fri STAVANGER: Den 55 år gamle mannen som er siktet for drapet på en 35 år gammel nabo på Orstad i Klepp i september i fjor må settes fri fra varetekt, mener Gulating lagmannsrett. Mannen har sittet fengslet siden drapet, og forsvareren Are Nilsen sier til NRK at mannen og familien hans er svært glade for at dette nå ser ut til å være over. Lagmannsretten mener det ikke er tilstrekkelig bevis for at det er snakk om forsettlig drap. Ifølge lagmannsretten kan drapsvåpenet ha gått av ved et uhell. En rapport fra Kripos reiser tvil om hvem som hadde kontrollen over våpenet under krangelen mellom offeret og den siktede. Drapet skjedde under en grillfest der 20 til 30 personer, blant dem flere barn, var til stede. 55-åringen deltok ikke på grillfesten. (NTB)  

Omkom i fallskjermulykke STEINKJER: 24 år gamle Ole Jacob Husa fra Følling i Steinkjer omkom sist lørdag under fallskjermhopping i Byron utenfor San Francisco i California. Husa var en erfaren fallskjermhopper og hadde 300 hopp bak seg da ulykken inntraff, skriver Trønder-Avisa. 24-åringen startet med fallskjermhopping i 1994 da han avtjente verneplikten ved Hærens jegerskole på Trandum. Husa var medlem av Norsk Luftsportforbund og var for tiden instruktør ved verdens største helikopterskole, Helicopter Adventures i San Francisco. (NTB)  

Sak mot sykepleier henlagt OSLO: Riksadvokaten har henlagt saken mot en sykepleier ved Sandnessjøen sykehus. Kvinnen var siktet for grov uforstand i tjenesten fordi hun i 1998 gav et spedbarn feil medisin slik at barnet døde. I Riksadvokatens begrunnelse heter det at sykepleieren ikke regnes som offentlig tjenestemann, og at hun derfor ikke kan straffes, melder NRK. Statens Helsetilsyn skal nå avgjøre om kvinnen kan fortsette å jobbe som sykepleier. (NTB)  

Renholdsverket fant ringen ÅLESUND: I julen mistet Anne Marie Våge fra Dimna på Sunnmøre gifteringen sin. Denne uken ble ringen funnet igjen i et sorteringsanlegg for papiravfall. Det var ikke fritt for at gledestårene kom da Anne Marie skjønte at det var hennes ring som var funnet på renholdsverket. Hun og mannen forlovet seg 18. april 1940. Det skjedde i et bomberom i Ålesund mens flyalarmen gikk. De var gift i 58 år, inntil mannen Jonas døde i fjor sommer. I jula tok Anne Marie på seg gifteringen, men mistet den antakelig blant julepapiret. Hun lette overalt, uten å finne noe inntil Sunnmørsposten kunne fortelle at renholdsverket hadde kommet over en gullring blant papiravfallet. Det eneste som var lesbart i den var datoen 18.4.40. Men det var mer enn nok for en veldig glad Anne Marie.  

Ingen støtte til lykkepillebruker OSLO: Den 47 år gamle mannen som mener seg varig skadd av lykkepillen Seroxat, får ingen støtte av de tre rettsoppnevnte sakkyndige i Oslo byrett. Han krever inntil seks millioner kroner i erstatning fra Legemiddelforsikringspoolen, som avviser kravet. Skadene som mannen tilskriver lykkepillen, har gjort ham uføretrygdet. En psykiater, en nevrolog og en farmakolog er oppnevnt av Oslo byrett som sakkyndige. Ingen av dem kan gå god for at de medisinske plagene som mannen har i dag, kan føres tilbake til bruken av Seroxat i to juni-uker i 1995.  

Kongens høyre hånd fratrer OSLO: Kong Haralds høyre hånd, kabinettssekretær Magne Hagen, er innvilget avskjed i nåde og går av 1. februar. – Avgangen er helt udramatisk, sier kabinettssekretæren, som har vært tilknyttet kongehuset siden 1974. Hagen fyller 62 år denne måneden og har valgt å pensjonere seg med AFP (avtalefestet pensjon). –Du vet, det finnes ingen kongelige fallskjermer, så jeg må nok tenke litt på å finne meg et deltidsengasjement ved siden av pensjonen, sier Magne Hagen til NTB. Han begrunner sin avskjedssøknad med at han har hatt en svært arbeidskrevende jobb og lange dager gjennom mange år.  

Eksplosjon på politihus ASKER: Politihuset i Asker ble påført skader for flere millioner kroner i en kraftig eksplosjon og brann i husets kjeller natt til tirsdag. Eksplosjonen skjedde da to politibetjenter kjente røyklukt og åpnet døra til politiets skytebane som ligger innenfor garasjen i kjelleren. – Da betjentene åpnet døren har antakelig tilførselen av oksygen utløst eksplosjonen. De to mennene ble kastet flere meter bakover av trykket, men ble heldigvis ikke skadd, sier vakthavende brannsjef Sjur Ørn ved Asker og Bærum Brannvesen til NTB. Vegger og dører ble blåst ut i den kraftige eksplosjonen. Årsaken til brannen var tirsdag formiddag ikke kjent. Det skal ikke ha vært oppbevart eksplosjonsfarlige gjenstander i lokalet. Mange av politiets og postens biler stod parkert i garasjen og er påført røykskader i brannen.