To omkom i ny tunnelulykke

VOLDA: To menn omkom natt til lørdag da bilen deres kjørte i fjellveggen inne i tunnelen som går gjennom Rotsethornet i Volda. Begge de omkomne er fra Sunnmøre, får NTB opplyst ved lensmannskontoret i Volda. Bilen har kjørt i fjellveggen med høy hastighet, og de to mennene er trolig blitt drept i sammenstøtet. Bilen tok fyr, og den stod i brann da de første bilene kom til ulykkesstedet som ligger 300 meter fra den ene inngangen. Bilene som kom til fikk rygget ut igjen og varslet politi og ambulanse med nødtelefon som står utenfor tunnelen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 3.15 — Jeg var en av de første som kom til stede, og da var tunnelen så røykfylt at det var umulig å ta seg fram til bilen, forteller lensmannsbetjent Einar Rostad i Volda til NTB. Redningsmannskapene måtte trekke seg tilbake, men røykdykkere klarte etter kort tid å komme fram til bilen. De to som satt i den var døde. Den ene av de omkomne er i midten av 20-årene mens den andre er cirka 10 år eldre. Tunnelen på riksvei 651 gjennom Rotsethornet er 2.170 meter lang og ble åpnet i juni i fjor. Den var stengt for trafikk etter ulykken og ble åpnet igjen klokken 11 lørdag. (NTB)

Holder minnestund for 14-åring

OSLO: 14-åringen fra Jamaica som døde natt til lørdag, vil bli minnet med ett minutts stillhet under Norway Cups fotballgudstjeneste i Bekkelaget kirke søndag. Gutten var i Norge for å delta på Norway Cup, men døde natt til lørdag på Ullevål sykehus etter å ha ligget under vann i Sandvika i over 15 minutter. - Vi synes det er naturlig med en markering under den årlige fotballgudstjenesten, sier turneringsleder Marianne Øgaar Bergh i Norway Cup til NTB. Guttene på fotballaget Essex Valley All Stars fra Jamaica hygget seg sammen med mange andre på Kadettangen i Sandvika fredag kveld, da 14-åringen forsvant ved 20.30-tiden. Da han ble funnet på 2 meters dyp, hadde han trolig vært under vann i mer enn 15 minutter. (NTB)

Omkom i utforkjøring i Lier

OSLO: En person mistet livet og to er brakt til sykehus etter en utforkjøring på riksvei 289 ved Tranby i Lier, får NTB opplyst ved Drammen politidistrikt. Ulykken skjedde ved 18.45-tiden lørdag. Det var fem personer i den polsk-registrerte bilen. To av passasjerene skal ha kommet fra ulykken uten større skader. (NTB)

74-åring omkom i badeulykke

TØNSBERG: En 74 år gammel mann omkom under bading ved Tønsberg lørdag ettermiddag. Ulykken skjedde ved Nes utenfor Tønsberg ved 14.30-tiden lørdag. -Mannen ble observert i det han stupte fra en liten brygge. Like etterpå ble han funnet livløs i vannet, sier vaktsjef Carl-Otto Hinlo ved Tønsberg politidistrikt til NTB. Mannen ble forsøkt gjenopplivet både på stedet, og senere ved Sentralsykehuset i Vestfold. (NTB)

31-åring mistenkt for voldtekt

OSLO: En 31 år gammel mann ble ved 05-tiden lørdag morgen arrestert like ved Monolitten i Frognerparken. Han er mistenkt for voldtekt nær parken tidligere på natten. Mannen var beruset da han ble pågrepet av en hundepatrulje. Han ble satt i arrest på politihuset, og skulle avhøres lørdag kveld. Mannen er mistenkt for voldtekt av en 19 år gammel jente på fortauet i Ottar Birtings gate like ved parken. (NTB)

Krever nynorsk for innvandrere

OSLO: Landsmøtet i Noregs Mållag krever at myndighetene straks sikrer nynorske læremidler til fremmedspråklige i Norge. Ifølge Noregs Mållag, har Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) lovet 500 000 kroner til læremidler for innvandrere uten at Nasjonalt læremiddelsenter har satt i gang arbeidet. - Mange innvandrarar vert utestengde frå delar av norsk språk. Skular og institusjonar tilbyr berre bokmålsopplæring fordi dei manglar læremiddel på nynorsk, sier leder Oddmund Hoel i Noregs Mållag i en pressemelding. Noregs Mållag mener et fremmedspråklige blir diskvalifiserte til arbeid som krever at man mestrer begge skriftspråk - Ei god opplæring i norsk er den beste garantien for å nå målet om fredeleg sameksistens i eit flerkulturelt Noreg. Noreg er ein tospåkleg stat, og nordmenn er eit tospråkleg folk. Å nekte innvandrarar å lære seg nynorsk er det same som å hindre de i å verte likeverdige nordmenn, mener Hoel. (NTB)