De seks er Roald Amundsen, Thor Heyerdahl, Helge Ingstad, Fridtjof Nansen, Sonja Henie og Otto Sverdrup.

— Felles for dem alle er at de har våget å gå sine egne veier. De har satset og møtt utfordringer som er løst med kløkt, sa styreformann i Norwegian, Bjørn Kjos, da han viste fram selskapets nye fly for pressen tirsdag.

Uredd og litt frekk

Snuten på Norwegian-flyene er malt rød. - En offensiv farge som kler den uredde og litt frekke utfordreren, ifølge Kjos.

Han tror Norwegian vil få en stor framtid i norsk luftfart dersom selskapet greier å tilegne seg egenskapene til de seks heltene som pryder flyenes haleror, og i tillegg er litt dristig .

Ellers er halepartiet malt i rødt, hvitt og blått og på toppen finner man internettadressen til flyselskapet.

Konkurranse

Norwegian tar opp konkurransen med SAS i Norge i september. Selskapet vil operere seks innenriksfly av typen Boeing 737-300 på fire strekninger: Oslo-Bergen, Oslo-Stavanger, Oslo Tromsø og Oslo-Trondheim.

Flyene er leid inn fra California og Nederland. Det eldste flyet er fra 1989; de nyeste er 1997-modeller. Braathens har fått kontrakt på vedlikehold av flyene.

Når Norwegian starter de nye innenriksflygingene, vil en fullprisbillett på strekningen Oslo-Tromsø koste under 2000 kroner en vei, mens en lavprisbillett vil ligge under 1.000 kroner, ifølge selskapet.

(NTB)