De medisinsk ansvarlige under Norway Cup merker pågang fra foreldre som er bekymret for at svineinfluensaen kan ha rammet deres barn.

– Vi får en del henvendelser og spørsmål om svineinfluensaen. Men i tilfeller der noen har nedsatt allmenntilstand og høy feber, blir de sjekket ekstra nøye. Vi har et apparat som fungerer, og kan ta våre forholdsregler. Foreløpig har vi ikke hatt noen tilfeller av svineinfluensa under Norway Cup, sier Frode Hansen, ansvarlig for Norsk Folkehjelps avdeling på Ekebergsletta, til NTB.

Det er innført flere tiltak for å hindre et større utbrudd. Alle de unge fotballspillerne må desinfisere hendene sine før de går inn i matsalen i idrettsbygningen, og deltakerne er også oppfordret om ikke å dele drikkeflasker under turneringen.

Ivrige og sultne fotballspillere sto lydig i kø foran kantinen på Ekebergsletta for den påbudte håndvasken, og noe overraskende foregikk den uten problemer. Pernille Kristoffersen var en av dem som sprayet de unge på vei inn til lunsj etter noen tøffe tak ute på gressmatta.

– Alle ser ut til å godta at vi må gjøre dette, sier flere av dem som var i sving fra arrangørstaben.

Sprayes på hendene

– Vi har vært opptatt av forebyggende tiltak under Norway Cup-turneringen. Blant annet blir alle deltakerne sprayet på hendene før de skal inn i matsalen på Ekebergsletta. Dette gjør vi for å høyne hygienestandarden, sier overlege Hilde Moseby Berge i Hjelp 24 NIMI.

Hun understreker samtidig at beredskapen er veldig god, og at de oppfordrer ungdom og barn til å følge rådene.

Drillet apparat

– De som kommer til oss under turneringen og sliter med vond hals og feber, blir fulgt ekstra opp i år, sier Moseby Berge.

Norway Cup har et godt drillet medisinsk apparat. I alt er rundt 120 personer knyttet til feltsykehuset og det medisinske opplegget under turneringen. Forberedelsene har pågått i flere uker før storinnrykket av spillere kom sist helg.

Mer enn 30.000 barn fra 53 land er samlet på Ekebergsletta i forbindelse med Norway Cup. Finalene spilles lørdag.

Pernille Kristoffersen sprayer og desinfiserer hendene til Norway cup-deltakere som skal spise lunsj i Ekeberghallen mandag formiddag. Håndvasken er et tiltak for å redusere risikoen for smitte av blant annet svineinfluensa.
SCANPIX