Tre norske soldater er skadet i en bilulykke i Afghanistan. Omfanget av skadene er foreløpig uklart, men Forsvaret sier til Aftenposten.no at tilstanden ikke er alvorlig.

— Ulykken skjedde rundt klokken 11.40 norsk tid, da et Mercedes feltkjøretøy kjørte av veien og veltet, sier generalmajor Roar Sundseth, stabssjef ved Fellesoperativt hovedkvarter.

- I 20-årene

Klokken 18.30 melder Forsvaret at to av soldatene er til observasjon på sykehtua, mens den tredje kun er blitt lettere skadet.

— Kjøretøyet var en del av en norsk forsyningskolonne tilhørende det nasjonale støttelementet i Mazar-e Sharif. Vi har fått beskjed om at tilstanden for de to hardest skadde er stabil, og ikke kritisk, sier oberstløytnant Tore Bjørheim til Aftenposten.no.

Forsvaret ønsker ikke å opplyse alder, rang eller hjemsted for de tre, ut over å si at de er i 20-årene og en blanding av befal og menige.

- Kjørte i kolonne

Ulykken inntraff omtrent ti mil nord for byen Meymaneh, der den norske basen ligger. En norsk kolonne var på veien mellom Meymaneh og Mazar-i-Sharif da en pansret Mercedes feltvogn kjørte av veien og veltet.

— Vi vet ikke hva som gjorde at bilen veltet. Men det er jo generelt dårlige kjøreforhold der, sier en forsvarskilde til Aftenposten.no

De skadede blir nå fraktet til Meymaneh. Det skal foreløpig ikke være snakk om at noen nordmenn er livstruende skadet etter ulykken.

Forsvaret har varslet de pårørende til de tre soldatene.

Norge har i underkant av 600 soldater i Afghanistan som en del av de Nato-ledede Isaf-styrkene. Soldatene er fordelt mellom stasjoner i Mazar-i-Sharif og Meymaneh, to byer i den nordlige delen av landet.

Isaf-styrken, som ble opprettet i desember 2001 i kjølvannet av terrorangrepene i New York og Washington, består av rundt 53.000 soldater fra 40 forskjellige nasjoner.

Tre norske soldater er tidligere blitt drept mens de har vært i Afghanistan.