Den tidligere pengeinnkreveren Espen Lie, som er oberst i selskapet, uttalte til Dagsavisen i fjor at det da var 26 nordmenn på oppdrag for Omega Group og andre norske sikkerhetsselskaper i Irak, og at de hadde drept irakere.

Riksadvokaten ba politiet i juli i fjor om å vurdere om det finnes tilstrekkelig bevis for at Omega Group-ansatte har stått bak drap og andre forbrytelser i Irak. Etterforskningen er så vanskelig at politiet fortsatt arbeider med saken, skriver Dagsavisen.

Espen Lie er overrasket. Han trodde saken var henlagt for lengst, og vil ikke kommentere den nettopp fordi det fortsatt er en politisak. Ifølge Lie opererer ikke Omega Group for tiden i Irak.

Han forteller at selskapet for tiden har oppdrag i Venezuela. Lie vil ikke si hvem som er oppdragsgiver i det turbulente og oljerike landet. Lie opplyser videre at Omega Group også sender menn til livvaktoppdrag i Kina. Til sammen er det 40 nordmenn i de to landene, ifølge Lie.

Det er politiadvokat Per Steinar Bungum i Telemark politidistrikt som leder politiets etterforskning av Omega Group. Han vil ikke kommentere saken, men bekrefter at politimesteren i Telemark etterforsker visse sider ved Omega Groups aktiviteter.