Materialet gruppen har fått tilgang til har de gitt til frilansjournalisten Kjetil Stormark som lørdag overrakte materialet til politiet etter ønske fra hackerne selv, skriver Dagbladet.

Stormark har på oppdrag fra magasinet Plot fulgt det norske og internasjonale hackermiljøet tett i flere måneder.

— Sensitivt

— Materialet jeg har fått tilgang til, er av en så sensitiv art at det er uforsvarlig å omtale det nå, sier Stormark.

Han sier at det var naturlig for gruppa å bruke en mellommann på grunn av faren for å bli identifisert. Initiativtakeren til Noria skal være en 17 år gammel gutt som skal være en av landets fremste datahackere.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby vil ikke kommentere om politiet kjenner til e-postkontoene eller hackingen eller om de har fått overlevert informasjonen som hackerne skal ha skaffet seg tilgang til.

Politiet leter etter video

Samtidig bekrefter politiet at de jobber ut fra en teori om at massedrapene kan være filmet, og leter etter Breiviks kamerautstyr.

— Noen vitneobservasjoner går på at Breivik har hatt med seg kamera. I hans såkalte manifest står det beskrevet dette med kamera og viktigheten av å dokumentere, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Adresseavisen.

Politiet har sikret seg flere hundre kameraer, mobiltelefoner og lagringsenheter fra Utøya. Disse analyseres av et eget etterforskningsteam på politihuset på Grønland i Oslo.

— Vi har ennå ikke funnet noe kamera som helt uttrykkelig viser at her har siktede vært, eller har brukt. Men vi utelukker ikke at det kan dukke opp, sier Hjort Kraby.

100 prosent sikre

Tidligere har politiet uttalt at de har vært usikre på om Breivik hadde med kamera til Utøya.

Men etter det Adresseavisen forstår har politiet fått så mange vitneobservasjoner om kameraet, at de vil fortsette kartleggingen.

Før Utøya frigis til AUF vil politiet være 100 prosent sikre på at et slikt videoopptak ikke fortsatt er gjemt et sted på øya.