I tillegg til nordmannen ble også to svensker og en finne smittet på Grand Tropicana Hotel i Phuket i Thailand. Da nordmannen kom hjem til Norge ble han lagt inn på sykehus. Han er nå skrevet ut, og skal være i god form, melder VG Nett.

My Travels charterselskap Ving flyttet mandag sine 27 gjester fra hotellet for å unngå at flere blir smittet av den potensielt livsfarlige bakterien. Det første tilfellet ble oppdaget 20. november i fjor.

– Jeg kan bekrefte at vi har en gjest som har blitt smittet av legionella på det aktuelle hotellet, sier Christian Grønli, salgsdirektør i My Travel til VG Nett.

– I slike tilfeller er det svært viktig å finne kilden så raskt som mulig. Alt tyder på at smittekilden finnes inne på hotellet, ikke ute i Phuket. Foreløpig er det meldt om disse fire tilfellene, og heldigvis er det ikke meldt om dødsfall. Hotellet er svært populært blant skandinaviske gjester, sier overlege Hans Blystad ved Nasjonalt folkehelseinstitutt til VG Nett.

Symptomene på legionella minner om influensa, men kan også omfatte brystsmerter og minne om lungebetennelse. Ving vil ta kontakt med alle sine gjester som har bodd på hotellet siden november. Selskapet vil ikke bruke hotellet igjen før smittekilden er funnet.

– Det kan være en dusj, et kjøletårn, luftkondisjoneringen, badeanlegget eller mye annet på hotellet. Det finnes mange muligheter, sier Blystad.