De norske jentene vant en knockoutseier etter at Linda Tjørhom slo til på den siste etappen. Hun gikk ut noen meter etter russerne etter den siste ståendeskytingen på siste etappe, men gikk opp i teten og knuste den russiske jenta.

De norske jentene var 10,9 sekunder foran Russland i mål. Tyskland på tredjeplass ble slått med 53,4 sekunder av det norske laget som forsvarte stafettseieren fra Östersund. Det var en imponerende seier etter god innsats av alle jentene.

– Jeg hadde gode ski og klarte å presse kroppen skikkelig. Det er jeg fornøyd med. Innsatsen på standplass var ikke like bra, men det kom nok av at jeg hadde litt for mye spenning i kroppen, sa Liv Grete Poiree til NRK etter rennet.

I teten

Den norske kvartetten var i teten så å si hele veien, men klarte ikke å avgjøre før Linda Tjørhom slo knockout på konkurrentene midtveis ut i den aller siste runden.

– Jeg merker det mangler litt i sporet ennå, men det kommer, slo Gro Marit Kristiansen fast etter at hun var ferdig med den andre etappen. Hun sendt Gunn Margit Andreassen ut i fin posisjon.

– Jeg merker at jeg klarer å skjerpe meg i stafett, og innsatsen i dag var mye bedre enn hva som var tilfelle fredag, sa Gunn Margit etter stafetten.

– Jeg tenker på at det ikke bare er meg det gjelder når jeg går stafett. Det er en fin egenskap, så jeg er fornøyd med innsatsen min i denne stafetten, sa Gunn Margit.

Det er gått to stafetter i skiskyting for kvinner i år, og de norske jentene har vunnet begge. Det lover godt med tanke på OL i Torino midt i februar neste år.