– Hollywood-studioene mener selv de går glipp av inntekter på 6,3 milliarder dollar i året – nærmere 40 milliarder kroner – som følge av piratkopiering. Dette sier litt om markedsmulighetene for et produkt som gjør den slags tyverier umulig, sier Gisle Østereng (25), daglig leder i Secustream Technologies til Adressa.

Det fire måneder gamle trondheimsselskapet mener de har laget en løsning som skal gjøre det umulig å komme seg forbi kopisperren på filmer. Løsningen skal blant annet beskytte hvert eneste sekund av filmen. En gang i minuttet sjekkes det om brukeren gjør noe ulovlig med avspilleren, filmen eller PC-en.

– Er noe galt fatt, går det øyeblikkelig melding til kunden som har installert vårt produkt, og bildestrømmen kan stoppes, forklarer Gisle Østereng.

Østereng forteller at løsningen kan brukes på alle PC-plattformer, enten det er Windows, Mac eller Linux.

– Vår løsning kan brukes enten avspillingen skjer på PC, mobiltelefon eller et annet apparat, sier Østereng.

Torsdag fikk selskapet inn halvannen million såkalte såkornkroner fra Proventure Seed, et landsdekkende såkornfond i Trondheim. Hvis bedriften utvikler seg som forutsatt ligger det en finansieringspakke klar for bedriften som inneholder 17 millioner kroner.

Secustream Technologies med sine bare fire ansatte hevder at de første kommersielle kontraktene skal være i boks innen utgangen av året.