Litvinenko døde tidligere i måneden etter å ha blitt forgiftet av det radioaktive stoffet polonium-210. Like før han ble syk, 1. nobmeber, møtte han tre russere på Pine Bar i Millennium Hotel i London. En av de tre, den private sikkerhetsvakten Dmitrij Kovtun, er alvorlig syk av radioaktivitet. Også en annen av dem undersøkes for mulige strålingsskader.

Statens strålevern oppfordret fredag nordmenn som hadde vært på baren eller i hotellet rundt 1. november om å ta kontakt. Så langt har en norsk kvinne meldt seg, melder TV 2.

– Vi har hatt kontakt med en person som var på hotellet i det aktuelle tidsrommet, sier Astrid Liland, seksjonssjef i Statens strålevern, til TV 2 Nyhetene.

– Hun er ikke spesielt bekymret, men vi har hatt kontakt med henne og hennes fastlege. Hun kan avlegge en urinprøve slik at vi kan finne ut om det er spor av polonium-210 i henne, sier Liland.

Prøver av de ansatte i The Pine Bar på Millennium Hotel viser lave verdier av det radioaktive stoffet. Av forsiktighetsgrunner ber britiske myndigheter også alle kunder på baren i dagene 31. oktober, 1. og 2. november om å ta kontakt. Det gjelder også utenlandske besøkende. Det er bakgrunnen for strålevernets initiativ.