Norsk klatrer alvorlig skadd etter snøskred i Nepal

Den norske klatreren Bjørn Myrer Lund (60) ble alvorlig skadd etter at han ble tatt av et snøskred på fjellet Pang Puche i Nepal torsdag ettermiddag.

Lund ble fraktet i et redningshelikopter til et sykehus i Nepals hovedstad Katmandu, og tilstanden hans karakteriseres som alvorlig, men stabil, ifølge ekspedisjonsnettstedet Gamme, som siterer en melding publisert på Facebook-siden til ekspedisjonsgruppen Lund var en del av.

Også en nepalsk klatrer ble tatt av skredet, men han skal ha sluppet fra hendelsen med mindre skader.

Fire andre norske klatrere var også til stede da ulykken skjedde. Disse er ifølge nettstedet Gamme i god behold, men sterkt preget av hendelsen, og har derfor valgt å avslutte ekspedisjonen.

Ifølge Budstikka er Lund en svært erfaren fjellklatrer som har besteget verdens høyeste fjell, Mount Everest, én gang.

Fjellet han og de andre klatrerne var i ferd med å bestige er ifølge nettstedet norsk-klatring.no et ubesteget fjell på mellom 6500 og 7000 meter, som befinner seg på grensen mellom Nepal og Tibet. Området skal ha vært stengt i lang tid på grunn av grensekonflikter.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Innenriks