Norsk klatrer alvorlig skadd etter snøskred i Nepal

Den norske klatreren Bjørn Myrer Lund (60) ble alvorlig skadd etter at han ble tatt av et snøskred på fjellet Pang Puche i Nepal torsdag ettermiddag.

Lund ble fraktet i et redningshelikopter til et sykehus i Nepals hovedstad Katmandu, og tilstanden hans karakteriseres som alvorlig, men stabil, ifølge ekspedisjonsnettstedet Gamme, som siterer en melding publisert på Facebook-siden til ekspedisjonsgruppen Lund var en del av.

Også en nepalsk klatrer ble tatt av skredet, men han skal ha sluppet fra hendelsen med mindre skader.

Fire andre norske klatrere var også til stede da ulykken skjedde. Disse er ifølge nettstedet Gamme i god behold, men sterkt preget av hendelsen, og har derfor valgt å avslutte ekspedisjonen.

Ifølge Budstikka er Lund en svært erfaren fjellklatrer som har besteget verdens høyeste fjell, Mount Everest, én gang.

Fjellet han og de andre klatrerne var i ferd med å bestige er ifølge nettstedet norsk-klatring.no et ubesteget fjell på mellom 6500 og 7000 meter, som befinner seg på grensen mellom Nepal og Tibet. Området skal ha vært stengt i lang tid på grunn av grensekonflikter.

Siste fra Innenriks

Bakkemannskaper
settes inn i leting i
Sunndalsfjella

Et redningshelikopter startet grytidlig onsdag morgen å fly bakkemannskaper opp til skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire savnede skigåerne.

o NHO krever like vilkår i helse- og omsorgssektoren

NHO ønsker at regjeringen skal slutte å forfordele ideelle aktører framfor private aktører i helse- og omsorgsbransjen. Blåkors mener det kan bety kroken på døra for de ideelle aktørene.

o 14-åring stygt skadd i vådeskuddsulykke

En 14 år gammel gutt ble natt til onsdag stygt skadd i en vådeskuddsulykke med et haglgevær i Søgne i Vest-Agder.

o Sp: - Norge kan mekle mellom Russland og Ukraina

Senterpartiets Liv Signe Navarsete mener Norge bør tilby Russland og Ukraina å mekle i konflikten mellom de to landene.

o Halden: Tre menn dømt for gruppevoldtekt

To menn er dømt til fem år og fire måneders fengsel etter en gruppevoldtekt av en kvinne i Halden i fjor sommer. En tredje mann er dømt til tre år og åtte måneders fengsel.lden i

Politiet tror alle fire omkom

Sjansen for å finne overlevende er minimal, sier politiets innsatsleder om leteaksjonen etter fire savnede i Sunndalsfjella, ifølge TV 2.