MS «Skandi Captain» er navnet på nyeste tilvekst i Bergensflåten. MS «Skandi Captain» er et mellomstort konvensjonelt forsyningsskip på 3333 dødvekttonn og med samlet maskinkraft på 5880 kiloWat, fordelt på fire hovedmotorer. Skipet er identisk med byggenummer 37 ved Myklebust Verft AS.

Ifølge administrerende direktør Oddvar Stangeland i DOF ASA er skipet det eneste i rederiets flåte som ikke har fast jobb å gå til, men han håper og tror at den senere tids elendige forsyningsskipsmarked skal bedre seg slik at det nye skipet blir lønnsomt som resten av DOF-flåten.

Godt over 90 prosent av de 28 forsyningsskipene DOF kontrollerer er sikret langsiktige kontrakter til et ratenivå som ligger langt over dagens råtne marked.

Det nye skipet koster anslagsvis 140 millioner kroner. Inkludert dette skipet har DOF bygget 20 skip ved norske verft til en samlet pris av 3,5 milliarder kroner.

I tillegg har rederiet kjøpt inn to brukte norskbygde skip, mens et nybygget kommer fra et chilensk verft, MS «Skandi Stord».

For første gang på ni år har rederiet i Austevoll ingen skip i ordre, men deltar med 50 prosent i et skip som bygges for et felleseid brasiliansk forsyningsskipsrederi der Solstad i Skudeneshavn er DOFs partner.