En av de seks er en 13 år gammel gutt som reiste sammen med sin eldre søster.

— Ingen av passasjerene er livstruende skadd, men flere har pådratt seg hode-, nakke- og ryggskader. Alle er brakt til sykehus, opplyser politiinspektør Bjarne Andersson hos politiet i Karlstad til NTB.

De seks nordmennene ble lørdag kveld behandlet på tre forskjellige steder Søskenparet ble sendt til Arvika, mens en 25 år gammel kvinne og den 49 år gamle sjåføren fikk behandling på sykehuset i Karlstad. To kvinner på 46 år ble brakt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad hvor de ble undersøkt lørdag kveld.

— Tilstanden er stabil for begge, opplyser sykehuset.

Den norskregistrerte bussen fra Østfold Bilruter var innleid av Nor-Way Bussekspress, som trafikkerer strekningen Oslo, Karlstad og Stockholm. Bussen forlot Oslo klokka 14 og skulle vært fremme i den svenske hovedstaden ved 22-tiden.

Fastklemt

Det var 14 personer i bussen da den kjørte ut av veien ved 16.40-tiden. Ti av dem er skadd og fem ble sittende fastklemt inne i bussen, opplyser politiinspektør Per Strömbeck hos politiet i Karlstad til NTB.

To timer etter at ulykken inntraff var alle passasjerene brakt vekk fra åstedet og ble behandlet på sykehus i Karlstad og Arvika. Flere av passasjerene skal ha pådratt seg skader i hode- og nakkeregionen.

Norske helikoptre

Politiet i Karlstad kan ikke bekrefte om det er nordmenn blant passasjerene, men sjåføren skal være norsk.

To norske legehelikoptre og åtte svenske ambulanser ble satt inn i redningsarbeidet, og E 18 øst for Årjäng er stengt for trafikk.

Bussen skal ha skjenet ut av veibanen, men det er uklart hvorfor dette skjedde.

Politiet mottok melding om ulykken klokka 16.43 lørdag.

(NTB)