Aldersgrensen gjelder uavhengig om spillene blir kjøpt hos kommisjonær, på internett eller via mobilen.

– Vi mener at pengespill er en voksenaktivitet, og dette synet deler vi med fagmiljøer på feltet. Vi vil nå ta et initiativ overfor Kulturdepartementet for å få endret spillereglene på dette området, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Nå innføres det også frivillige atferdsverktøy der spillerne selv kan sette grenser for tids— og pengebruk eller stenge seg ute fra noen eller alle spillene til Norsk Tipping.

– Norsk Tipping kan ikke behandle spilleavhengige. Det må fagfolk gjøre. Det vi kan gjøre er å informere og tilrettelegge for at spillerne selv kan ta stilling til sin egen spillatferd, uansett hvor de spiller hos Norsk Tipping, sier Almlid.

I tillegg til dette innfører selskapet også overordnede grenser for forbruk. Nå er det ikke mulig å bruke mer enn 40.000 på en dag, 100.000 per uke, 300.000 per måned og 1 millioner kroner per år. På mobil og internett kan man spille for 10.000 per dag.

– Dette er grenser som er meget romslige, og de vil ramme svært få av spillerne våre. Men de er viktige å ha for å hindre de ekstreme storspillerne, sier Almlid.

Si din mening her.