Sjåføren i teamet bak reiseprogrammet «Eli på 2 hjul i Afrika», som skal vises på TV 2, kjørte på og drepte et lite barn tirsdag.

Ulykken skal ha skjedd i Kenya. Alderen til barnet er ikke kjent, skriver Dagbladet.no.

«Hele crewet er samlet i dag og snakker ut om den tragiske hendelsen. I dag blir det ingen opptak», skriver Eli Gunnvor Grønsdal (52) på Facebook. Hun har hovedrollen i serien.

Rasende lokalbefolkning

Grønsdal forteller at lokalbefolkningen ble svært provosert over hendelsen.

«Sjåføren kjørte for fort på vei tilbake fra Masailand, traff et barn og drepte henne. Jeg var med i bilen. Folk omringet bilen og kastet steiner, og prøvde å åpne bildørene. Det var skremmende», skriver hun.

Daglig leder Kjetil Johnsen i Novemberfilm bekrefter hendelsen. De produserer serien for TV 2, og har gjort opptak i blant annet Kenya og Tanzania.

— Vi har ikke veldig mye informasjon ennå, men sjåføren teamet brukte kjørte på et barn. Han er avhørt av lokalt politi, mens teamet vårt fikk lov å reise videre. Det er veldig, veldig trist, sier Johnsen til Dagbladet.

TV 2 vil spore opp familien

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 sier at de vil spore opp og kontakte familien til barnet.

— Dette er en dypt tragisk ulykke. Det er uvesentlig om det foreligger noe juridisk ansvar - vi har helt klart et moralsk ansvar i saken, sier Indrøy til Dagbladet.