— Vi har ikke sovet ett sekund i natt. Vi har jaktet på spor både i USA og i Norge for å finne ut hvor sønnen vår har tatt veien, sa faren til den 14 år gamle norske gutten som var savnet i Florida til Aftenposten.no tidligere tirsdag.

14-åringen fra Akershus var på juleferie med familien i Florida i USA da han forsvant. Han tok med seg bagasje og pass og stakk fra hotellet Four Points i Miami Beach få timer før familien skulle reise tilbake til Norge mandag.

— Vi har brukt hele natten på å ringe rundt til kjente i Norge og USA og søke i alle mulige kanaler for å finne ut hvor han har tatt veien, sa faren til den 14 år gamle gutten før gutten kom til rette.

Unggutten var etterlyst over hele USAi gjennom «National center for missing and exploited children».

Frivillig

Overfor venner i Norge skal han tidligere ha sagt at han skulle oppdage USA på egenhånd, men de tok disse uttalelsene som en spøk.

Familien trodde 14-åringen hadde stukket av på egen hånd.

— Dette kan vi aldri være helt sikre på. Men han har pakket koffert og sekk, og tatt passet ut fra safen, så det tyder på at han har planlagt dette, sa faren til Aftenposten.no før gutten var kommet til rette.

Familien forsøkte å nøste alle tråder for å finne ut hvilke planer han har lagt og om han har fortalt disse til noen.

Etterlysning gjennom media

— Vi har også satt igang et mediesirkus her. Vi har vært ute med etterlysning på fem av lokal-TV stasjonene i går kveld, og på morgensendingene lokal tid skal de ta opp etterlysningene etter sønnen vår, fortalte faren .

Han opplyste at en av TV-stasjonene hadde en satelittbil til bruk ved direktesendinger stående utenfor hotellet til morgensendingene. I USA er det flere som ser nyhetssendingene på morgenen enn kveldssendingene.

Selv om 14-åringen ble etterlyst med navn og bilde, ønsket ikke familien at norske medier identifiserer gutten. Dette er med tanke på at han skal tilbake til en hverdag i Norge senere, og de ønsker ikke han skal belastes unødig ved å identifiseres i Norge også.

Fryktet at han var blitt lurt

— Mest av alt frykter vi at han har blitt kjent med noen på internett som ikke har vært den de har utgitt seg for å være, og som kan ha lokket ham. Har han bare stukket avgårde for seg selv og sitter på en buss, vil vi nok få livstegn før eller siden, men vi er mest redd for at han er blitt lokket i en felle, sa faren.

— Så fort USA våkner vil vi undersøke om han kan ha tatt et innenriksfly og vi vil sjekke overvåkningsbilder for å se hvor han kan ha tatt veien, sa han.

14-åringen hadde ikke med seg kredittkort, og det var usikker hvor mye kontanter han hadde med seg.