I påskeuken har 1.113 personer fått hjelp av Norges Røde Kors i ferieområdene. Flertallet av skadene både fra preparerte skianlegg og ute i terrenget er brudd— og forstuingsskader.

I så måte skiller altså ikke kongefamilien seg ut fra folk flest etter at den også ble rammet av et uhell under påskefeiringen i Sikkilsdalen. Kronprinsessen brakk ankelen onsdag og ble gipset og sykmeldt.

Det er barna som topper skadestatistikkene i de preparerte anleggene. Ute i terrenget var flertallet av de skadde kvinner.

Røde Kors har hatt 34 søk- og leteaksjoner. 42 personer har vært meldt savnet, men godt vær de fleste steder i landet har hjulpet mannskapene som i langt de fleste tilfellene har kunnet avbryte letingen etter kort tid.

Det er en liten økning i antall aksjoner og skader fra i fjor. Det er det også i antall mennesker som benyttet tilbudet til Den Norske Turistforening. Foreningen melder om en økning på 4 prosent i antall besøk på de betjente hyttene i Sør- og Midt-Norge, med Jotunheimen som det mest populære utfartsstedet.

Bare Norsk Folkehjelp melder om at de har hatt mindre å gjøre med sine 67 registrerte skader mot 87 i fjor.

Det har vært ett dødsfall i trafikken, da en 21-åring kjørte av veien i Glomfjord. To menn og én kvinne er omkommet i båtulykker, og en mann mistet livet i en ulykke på snøscooter natt til mandag.

(NTB)