Denne uken arresterte politiet minst 17 personer flere steder i landet i forbindelse med Norgeshistoriens største dopingaksjon, «Operasjon Gilde», skriver Dagens Næringsliv.

Kjernen i saken er den nettbaserte dopingbørsen Anabolic Forums. Børsen har benyttet seg av et ekstremt sikkerhetsregime, og det sannsynlige medlemstallet er oppe i 6000 personer.

Her har det i flere år blitt kjøpt og solgt anabole steroider og andre dopingmidler i stor skala.

Kostholdsekspert arrestert

En av dem som er arrestert, er kostholdseksperten Robert Eilertsen fra Trondheim. Han grunnla Fitnessbloggen.no, og var også redaktør og skribent på nettstedet. Eilertsen har også vært brukt som ekspertkilde i Bergens Tidende ved tre eller fire anledninger. Det har imidlertid ikke vært noen samarbeidsavtale mellom avisen og den profilerte bloggeren.

Eilertsen har også vært personlig trener for en rekke toppidrettsutøvere.

I tillegg til at han nå antas å være en av hovedpersonene bak Anabolic Forums, er han også siktet for hvitvasking av penger.

Doping over «hele landet»

I aksjonen samarbeider både Økokrim, Kripos, tollvesenet, skattevesenet og flere politidistrikter i landet. Etatene skal ha funnet dopingmidler flere steder i landet, men vil ifølge Dagens Næringsliv foreløpig ikke si hvor.

Til sammen skal 11 ulike forhandlerorganisasjoner ha solgt dopingmidler via Anabolic Forums.