Mannen sendte blant annet en MMS-melding til en 12 år gammel jente som viste en djevel og en engel som gjennomfører et analt samleie. Mannen ble dømt til 21 dager betinget fengsel med prøvetid på fire år, og må i tillegg betale 10.000 kroner i bot og saksomkostninger, melder P4.

Aktors påstand var 15 dagers betinget fengsel, men straffen ble altså skjerpet. Retten la vekt på at jenta ikke ønsket kontakt med mannen, og at han tidligere er straffet for seksuell omgang med barn.

– Vi vil veldig gjerne gi honnør til Aust-Agder tingrett, fordi det retten sier tydelig er at denne type oppførsel er uakseptabel og straffbar. Denne typen meldinger er en måte for voksne å innynde seg på, slik at man neste gang kanskje treffer barna og også misbruker dem, sier Marianne Borgen i Redd Barna.

44-åringens forsvarer Odd Johan Holck-Steen sa i retten at en 12-åring kan se verre ting enn dette på TV.

– Isolert sett er nok ikke bildene straffbare, men retten har sett dem i en sammenheng, sier advokaten, som opplyser at dommen ikke vil bli anket.

ENGEL: En engel og en djevel i intim kontakt var innholdet i en av MMS-meldingene 44-åringen sendte. ILLUSTRASJONSFOTO: RUNE STØLÅS