En rekke bankfunksjonærer, blant annet Pettersens personlige kunderådgiver i Nordea, skal forklare seg om 30-åringens pengebruk. Flere vil fortelle at de mottok tykke pengebunker og strimlete sedler i månedene etter ranet.

I går nevnte statsadvokat Tor Christian Carlsen noen av transaksjonene de mener tyder på at Pettersen fikk en andel av pengene som forsvant fra Nokas:

n I fjor sommer kjøpte 30-åringen bruktbil på Stord. Selv om prisen var 120.000 kroner, krevde 30-åringen å betale kontant. Det skjedde på Stord postkontor den 17. juli. Da Pettersen bladde opp 600 tohundrelapper, valgte postfunksjonæren å sende en hvitvaskingsmelding til ledelsen.

n Noen uker tidligere, i mai 2004, hadde Pettersen vært på tur i Hedmark. Ved to bankfilialer satte han inn totalt 189.200 kroner på kontoen sin. Også denne gang brukte han tohundrelapper. Deler av pengene gikk til å betale ned et gammelt lån.

n Tidligere samme måned kjøpte Pettersen ny båt. Pris: 60.000 kroner. Betalingsmiddel: Små sedler.

n Noen uker etter ranet skaffet Pettersen seg ny leilighet sentralt i Sandnes. Både depositumet på 18.000 og husleie for de neste syv månedene ble betalt

Dan Pettersen nekter straffskyld for ranet. Han forklart at han fikk et sekssifret beløp fra en av de andre tiltalte, men at han trodde pengene stammet fra en aktør i utelivsbransjen i Sandnes.