Samtalene skal blant annet ha funnet sted i Norge. Også Sveits og flere andre europeiske land har vært åsted for slike samtaler, ifølge den baskiske TV-stasjonen ETB.

Den baskiske separatistorganisasjonen ETA sa onsdag at de gir opp sin væpnede kamp og erklærte en permanent våpenhvile som vil tre i kraft fredag. Erklæringen ble vist på baskisk fjernsyn onsdag.

ETA har i 40 år kjempet for et fritt Baskerland, og våpenhvilen er et første skritt mot fredsforhandlinger med den spanske regjeringen.

Etter at våpenhvilen ble kunngjort onsdag, sa regjeringen til statsminister Jose Luis Rodriquez Zapatero at de vil avvente konkrete bevis på at ETA mener alvor før de vil gå i dialog.

Men representanter for regjeringen skal i flere måneder ha vært i kontakt med de baskiske separatistene før de besluttet å innføre våpenhvile, ifølge ETB.

De melder at ETA allerede i januar besluttet å legge ned våpnene. Begge parter ga samtidig uttrykk for håp om et gjennombrudd i den langvarige konflikten som har kostet rundt 800 mennesker livet.