• Jeg er dypt bekymret over den utviklingen vi nå ser i Midtøsten. Gnistene som allerede er antent må ikke få utvikle seg til en full brann. Vi må for all del unngå at situasjonen utvikler seg til en regional krise, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

— Norge fordømmer Hizbollahs angrep mot Israel, og bortføringen av to soldatene. Vi krever at soldatene løslates omgående, understreker Støre.

— Vi fordømmer også de israelske angrepene mot Libanon, inkludert bombingen av flyplassen i Beirut og blokaden av det libanesiske sjøterritoriet. Dette er totalt uakseptabelt og innebærer en farlig opptrapping av situasjonen. Angrepene rammer også sivile. Israel må under enhver omstendighet respektere folkerettens krav om militær nødvendighet og forholdsmessighet. Minnene fra de tragiske årene da Libanon gikk gjennom en 15-årig borgerkrig og 20 års israelsk okkupasjon tilsier at alle parter nå besinner seg, sier Støre i en pressemelding fra UD

— FNs sikkerhetsråd må nå vurdere situasjonen, sier utenriksministeren.

Norske myndigheter har løpende kontakt med norske borgere i Libanon og har styrket ambassaden i Beirut med personell fra Damaskus. Utenriksdepartementet fraråder reiser til Libanon som ikke er strengt nødvendige. Norske borgere som oppholder seg i Libanon oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Beirut for oppdatert informasjon og registrering, heter det i pressemeldingen fra UD.