Vi fortsetter å følge situasjonen i Mexico og USA. Vi forbereder bedre informasjon til folk som kommer til internasjonale flyplasser, og vi går igjennom våre beredskapsplaner i alle ledd, slik at de er godt oppdatert, sier overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet til NTB. Han er på vei fra det ene TV-intervjuet til det andre mandag morgen. Medier over hele verden er fulle av innslag om fugleinfluensa, og Verdens helseorganisasjon sier situasjonen er alvorlig.

– Fortsatt vet vi lite om hvor smittsom sykdommen er, og den er ikke oppgradert til pandemi, men vi må være forberedt på et verste fall, sier Iversen. Han vil likevel berolige folk flest her i landet.

– Folk flest i Norge i dag trenger ikke å gjøre noe spesielt. Men de som har vært ute og reist i berørte områder, og som får symptomer, bør holde seg for seg selv og kontakte lege for å bli undersøkt så raskt som mulig, sier han.

Også når det gjelder medisiner, er helsemyndighetene forberedt. I tillegg til et beredskapslager med antivirusmedisiner, har Norge inngått en avtale om å kjøpe to doser influensamedisin til alle innbyggere dersom det skulle oppstå en pandemi.