65 prosent av alle nordmenn trives enten godt eller veldig godt på jobben. Det viser en internasjonal undersøkelse utført av bemanningsselskapet Kelly Services om trivsel på arbeidsplassen, skriver Ukeavisen Ledelse.

Det gir Norge en niende plass på listen over mest fornøyde arbeidstakere i verden. Aller mest fornøyd er danskene, med Mexico og Sverige på andre og tredje plass. Arbeidstakerne i Ungarn, Russland og Tyrkia trives dårligst i jobben.

De fleste av oss liker sjefen også. Med 6,6 poeng av ti mulige havner norske sjefer på 15. plass i verden og sjette plass i Europa.

Arbeidsgiverne ble målt ut fra kriteriene kommunikasjon, lederskap, lagånd og evne til delegering. I Norge er vi mest fornøyd med ledernes kommunikasjonsevne, mens de kunne vært bedre på å skape en god lagånd på jobben.

Tre av fem sier at de får ros av sjefen når de har gjort en god jobb, mens 32 prosent svarer at de sjelden eller aldri får ros.

— Noen ganger er lederne så travelt opptatt med å styre virksomheten at de overser de viktige menneskelige aspektene, sier Stig Lauvsland, administrerende direktør for Kelly Services i Norden.

Undersøkelsen viser også at yngre arbeidstakere er mer positive til sjefen enn eldre. Kvinner er også bedre innstilt enn menn.

71 prosent svarer dessuten at det ikke spiller noen rolle om sjefen er kvinne eller man. 16 prosent vil helst ha en mannlig sjef, mens de resterende 14 prosentene heller vil ha en kvinne i jobben.