Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at nordmenn i aldersgruppen 16-79 år var på i alt 7,3 millioner reiser med minst en overnatting i løpet av tredje kvartal i år. Dette er nesten 10 prosent flere reiser enn i tredje kvartal i fjor.

2,4 millioner av reisene, det vil si en av fire, gikk til søta bror, mens Danmark kom på andreplass av favorittreisemål.

2,75 millioner nordmenn var på reise med minst en overnatting i tredje kvartal i år, en økning på 5 prosent sammenlignet med i 2005. Det vil si at om lag fire av fem nordmenn var på minst en overnattingstur i tredje kvartal i 2006.

Samtidig blir vi lenger borte nå vi er ute på tur. 40,1 millioner ganger har nordmenn overnattet borte på reise i tredje kvartal i år. Det er en økning på 8 prosent.

At økt reiseiver tømmer lommeboken er kanskje ikke så overraskende. I tredje kvartal i år brukte nordmenn 38,32 milliarder. Det er en økning på 10 prosent, som tilsvarer økningen i antall reiser som er foretatt. Forbruket per reise, på 5.300 kroner, er altså det samme som i 2005.

HELST TIL SVERIGE: Nordmenn i alderen 16-79 var på i alt 7,3 millioner reiser i løpet av tredje kvartal i år.
Bergens Tidende