Nordmenn tror ikke på terrorangrep mot norske fly 11. september. Både SAS og Braathens melder om normale bestillingstall innenlands.

— Vi er litt i utkanten av verden, og det gjør vel at folk ikke tror at vi er spesielt utsatte for terror. Faktisk har vel bestillingstallene gått litt opp i september, sier Anne Grete Ellingsen i Braathens. Hun tror ikke at de reisende har noen grunn til å frykte denne datoen.

— Men jeg skjønner godt at det er noen, spesielt de i USA, som har spesielle følelser knyttet til 11. september, sier hun.

I SAS har de heller ikke sett at det vil bli noen nedgang i trafikken på ulykkesdatoen. - Men det kan være for tidlig å si noe helt sikkert, opplyser pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingset.

SAS meldte tidligere i år at de kutter to av deres syv flyginger fra Norge til USA 11. september på grunn av lav pågang denne dagen. I USA kutter de fleste flyselskapene i rutetilbudet, og ett selskap, Spirit Airlines, gir vekk 13 000 gratis billetter til alle som vil fly 11. september.

Også mange av de største flyselskapene i Europa, inkludert British Airways, Virgin Atlantic og Air France har allerede kuttet hardt i rutetilbudet 11. september. Det er flygingene til og fra USA som er hardest rammet, men også ruter til andre land er kansellerte.