På Filippinene straffes voldtekt av jomfruer strengere enn drap, og mannen risikerer dødsstraff dersom han blir kjent skyldig i anklagene som er rettet mot ham, skriver VG.

Nordmannen sitter fengslet i Lingayen Province Prison i Pangansinan, sju timers biltur fra Manila. Han bedyrer sin uskyld, og har fått hjelp fra den norske ambassaden i Manila og Utenriksdepartementet til å dokumentere at anmelderen ikke snakker sant når hun anklager 45-åringen for voldtekt.

Ifølge mannen var kvinnen han skal ha voldtatt hans tidligere samboer. Grunnen til at han er anmeldt mener han er at han flyttet fra kvinnen etter fire måneder for å bo sammen med en annen kvinne. Han er også forundret over at den filippinske påtalemyndigheten har godtatt hennes påstand om at hun var jomfru da han skal voldtatt henne i juni i fjor.

— Jeg har skaffet fotobevis som viser at hun var prostituert i Angeles City i Manila før hun traff meg. Hun hadde også to barn fra før av da jeg møtte henne, sier nordmannen til VG.

Kvinnen som har anklaget ham for voldtekt, har ikke møtt opp til noen av de tre rettsmøtene som til nå har vært avholdt.

(NTB)