-Vi hadde nett spist frokost og var gått ut på dekk for å trimme litt, da vi merket at båten hadde problemer, forteller Rolv Bjørgo (65) fra Solund til bt.no.

Hurtigruteskipet var på vei sørover langs Helgelandskysten med 107 passasjerer om bord, og to Sea King redningshelikopter og et kystvaktskip ble sendt for å assistere, skriver Avisa Nordland. Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om hendelsen klokka 9.58.

Ingen dramatikk

— Det var ingen dramatikk, heller litt spennende og en kjærkommen avveksling, sier sjøvante Bjørgo, som sammen med venner feirer en 60-års dag med venner om bord.

Bjørg forteller at det først kom en forbåt, men den klarte ikke å holde hurtigruten i vinden. Så kom bilfergen "Fyken" til unnsetning, og fikk festet seg til "Nordlys" på den ene siden. Hurtigruten drev dermed rolig over sundet, til den kom så langt inn på grunnen at det var mulig å få ankerfeste.

-Der lå den rimelig trygt, mens det ble arbeidet med å få motorene i gang igjen, sier Gansmoe.

Begge motorene sviktet

Begge motorene sviktet da hurtigruten var på vei gjennom et sund ved Rangsundøya.

-Det kunne ha vært dramatisk under uheldigere omstendigheter, sier redningsleder Arne Gansmoe ved Hovedredningssentralen i Bodø til NTB.

-Det er sol, men blåser stiv kuling i området, men for dypt til at hurtigruten kunne få ankerfeste i sundet. Og som kjent er det godt vindfang i de nye hurtigrutene, forteller Bjørgo til bt.no.