Styreleder Sigmund Thue i Norsk Tipping opplyste til NRK torsdag kveld at arbeidsforholdet til den avtroppende tippesjefen, Reidar Nordby jr, er avsluttet.

Nordby på sin side mener han ikke ble informert om oppsigelsen i forkant av NRK-programmet. Det får VG Nett bekreftet fra hans kone.

Ingen i styret i Norsk Tipping eller i administrasjonen i selskapet vil kommentere den plutselige avgangen overfor NTB torsdag.

– Jeg har vært ute i hele dag, sier styrets nestleder Ingvild Myhre til NTB på spørsmålet om hun var kjent med at Nordby slutter.

Ny direktør

Styrelederen planlegger at en ny direktør blir konstituert når Norsk Tipping har styremøte førstkommende tirsdag.

Det har stormet rundt Reidar Nordby jr. etter at det sist tirsdag ble kjent at han hadde unndratt 380.000 i beskatning for gartnertjenester. Siden 2000 har han mottatt 52.000 kroner i året for stell av hagen, men 90 prosent av beløpet ble aldri innrapportert til ligningsmyndighetene.

Nordby trakk seg tirsdag som sjef for Norsk Tipping, men svært mange var kritiske til at han fikk fortsette som spesialrådgiver i selskapet, med en årslønn på rause 1,7 millioner kroner.

Planlagt

Til NRK sier selskapets styreleder at avgangen er planlagt de siste dagene:

– Jeg har hatt samtaler med Reidar Nordby jr. i går og i dag. Reidar Nordbys arbeidsforhold i Norsk Tipping blir avsluttet, sier Sigmund Thue i Norsk Tipping til NRK torsdag kveld.

Thue opplyser at den tidligere direktøren heller ikke fortsetter som spesialrådgiver, selv om han ifølge styrelederen må stille sine kunnskaper til disposisjon for Norsk Tipping.

Ifølge Sigmund Thue gjenstår det å bli enige om noen detaljer i en sluttavtale. Hvor mye penger som ligger i en slik avtale, ønsker han ikke å gå inn på.

Poppe, Cornelius