Dødsfallet ble registrert 3. november, og betegnes som mistenkelig, skriver VG.

I skjulte opptak med en politimann som oppnådde 27-åringens tillit, skal mannen blant annet ha opplyst at NOKAS-tiltalte Toska bestilte Munch-tyveriet for å skape styr om NOKAS-etterforskningen.

Lukket dørene

Da opplysningene lekket ut i mediene onsdag ettermiddag, lukket Gulating lagmannsrett dørene i NOKAS-ankesaken for å klargjøre hva som skal skje videre med materialet.

Juryen, publikum og pressen ble sendt på gangen mens aktoratet, forsvarerne og dommerne diskuterte saken i en halv time. Det kom ikke til noen konklusjon, og behandlingen fortsetter bak lukkede dører torsdag morgen, får NTB opplyst.

Bevisførsel

Spørsmålet er om dokumentene skal kunne brukes i NOKAS-saken eller ikke. David Toskas forsvarer Øystein Storrvik, sier at det nye materialet kan påvirke en del av bevisførselen.

– Det gjelder materialet fra en annen straffesak, og det kan være nyttig å få synspunkter på det uten lagretten til stede, sa Storrvik, som ifølge aftenbladet.no vil be om at dokumentene holdes helt borte fra NOKAS-saken.

Obduksjon

Etter det VG kjenner til, skal 27-åringen ha blitt funnet død på et hospits i Oslo. Politiet mener han døde av en overdose.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen sier til avisen at etterforskningen så langt ikke har avdekket noe kriminelt, men at den ikke er avsluttet.

Politiet venter på den endelige obduksjonsrapporten før de trekker noen konklusjoner om det ligger noe kriminelt bak dødsfallet eller ikke.

– Uskyldige

Ifølge både VG og aftenbladet.no forteller 27-åringen på opptakene at Alf Henrik Christensen og Ikmet Kodzadziku er uskyldige i NOKAS-saken.

Dessuten forteller han blant annet at NOKAS-utbyttet ikke er spredd for alle vinder, slik Toska hevder, men ligger trygt bevart, skriver VG.

Om Munch-tyveriene skal 27-åringen blant annet ha opplyst at en av de tiltalte som ble frikjent i tingretten, skal være skyldig.

Ifølge opptakene skal han selv ha deltatt på Munch-tyveriet, som han for øvrig beskriver som delvis mislykket.

Ukjent

Toska er tidligere blitt koblet til Munch-saken.

De stjålne bildene kom til rette like før ankebehandlingen av NOKAS-saken startet. Det er ukjent hvordan de ble funnet.

Toska nekter enhver befatning med Munch-ranet.

Ankebehandlingen i Munch-saken starter i februar neste år.

DAVID TOSKA.
SCANPIX